Патријарх српски примио Апостолског нунција

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 12. марта 2021. године у Патријаршијској резиденцији у Београду Његову Екселенцију надбискупа Лучијана Суријанија, апостолског нунција у Републици Србији.

Његова Светост Патријарх је пожелевши добродошлицу Апостолском нунцију захвалио на части коју му је указао присуством на његовом устоличењу у најсветији трон предстојатеља Српске Православне Цркве. Захваљујући на пријему, као и гостопримству које ужива у Србији, надбискуп Суријани је Патријарху српском уручио честитку и поклон Његове Светости Папе г. Фрање, поглавара Римокатоличке Цркве.

Патријарх српски г. Порфирије је замолио апостолског нунција да Папи пренесе његову благодарност на честиткама и добрим жељама, а посебно на спремности да по различитим питањима отвара, подржи и негује дијалог са Православном Црквом у целини, као и са помесном Српском Православном Црквом.

У духу таквог дијалога, саговорници су се сагласили да једнаки изазови и искушења који су претња не само вредностима које су у темељу данашње Европе и света, него и људском достојанству, стоје пред свим хришћанима, и да као такви захтевају сагледавања, промишљања и прегнућа свих.

Пријему су присуствовали викарни Епископ ремезијански г. Стефан, секретар Апостолске нунцијатуре дон Александар Нинковић и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон др Александар Прашчевић.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *