Нова емисија Радија Српски Сион: Ходочашће мајке Ангелине

Данас, 29. марта 2016. у 10 часова почела је прва емисија Радија Српски Сион под називом “Ходочашће мајке Ангелине”. Емисија ће кроз различите садржаје – разговоре, укључења, извештаје… пратити пут моштију Свете мајке Ангелине кроз Епархију сремску. Први гост у првој емисији “Ходочашће мајке Ангелине” је протопрезвитер Сретен Лазаревић, главни и одговорни уредник Радија Српски Сион.

“Ходочашће мајке Ангелине” емитује се сваког радног дана у 10 часова, са репризним термином у 20 часова.

Благослов епископа сремског Г. Василија прати овај велики догађај:
“Све знаменитости и лепоте наше Богом спасаване Епархије, чуда уризничена у последњих 530 година, сабрани су и огледају се у руци српске деспотице, Мајке Ангелине. Својом сачуваном руком – као Божји дар, боје ћилибара, ова Светица сведочи на видљив и опипљив начин, све оно што је била и што је чинила, у распетим временима за њену породицу и њен народ.
Рука Мајке Ангелине посетиће сваки град, свако село, све парохије и манастире у нашој Епархији, од Недеље Православља, 20. марта, до 10. августа, када ће се вратити у своју задужбину, манастир Крушедол.
Сву своју духовну децу позивамо да узму учешћа у свим прославама и споменима Светима, који ће обележити годину Светих Бранковића.”

ЕМИСИЈА РАДИЈА СРПСКИ СИОН “ХОДОЧАШЋЕ МАЈКЕ АНГЕЛИНЕ”

ПУТ МОШТИЈУ СВЕТЕ МАЈКЕ АНГЕЛИНЕ КРОЗ ЕПАРХИЈУ СРЕМСКУ, ОД 20. МАРТА ДО 12. АВГУСТА 2016. ГОДИНЕ.

Благослов Мајке Ангелине у сваком граду, сваком селу, манастиру и парохији Епархије сремске – рука која милује и храбри.

Емисију реализује екипа:
Мила Радуловић – тонски реализатор
Милена Миколаци – новинар
Ненад Јовановић – водитељ
Ђакон Немања Теофиловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *