Празник Оци прослављен у насељу Бусије

У светлости празника Рођења Господњег, на празник Отаца, Евхаристијским сабрањем у насељу Бусије предстојао је парох и настојатељ храма Светих Кирила и Методија протојереј – ставрофор Миле Јокић, уз саслужење сабрата протојереја Миће Ристића.

Торжественом слављу, а својим умилним гласовима допринели су деца и верни који су појали и били вођени руком хоровође професорке Тамаре Пајдић.

На велику радост свих верних многобројни народ је приступио светој чаши, а нарочито деца, која су била даривана поклонима од три оца, три часна и ревносна домаћина (Зоран Миочиновић, Драган Половина и Драган Николић).

Овај дивни празник који претходи Божићу, а долази после Детинаца и Материца, најбоље нам показује да је Црква којој је глава Христос, носилац породице, стуб друштва и сигуран пут у будућност. Верни народ су очински поучили својим беседама и честитали празник пароси овог дивног и питомог сремског места.

Нека нас озари светлост Богомладенца Христа, благослов Господњи да буде на нашим породицама и да нас Спаситељ сачува у ова тешка и смутна времена.

Срећан нам празник, Мир Божји, Христос се роди!

Чтец Милош Ђак

Извор: Епархија сремска

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *