У Петрoварадину литургијски прослављен празник Светих мученица Вере, Наде и Љубави и мати им Софије

Јуче, 30. 9. 2020. године, у петроварадинском храму Покрова Пресвете Богородице, литургијски је прослављен празник Светих мученица Вере, Наде и Љубави и мати им Софије, које мученички пострадаше Христа ради у Риму од суровог римског цара Адријана.

Данашњом светoм Литургијoм началствовао је парох овог петроварадинског храма, јереј Бранислав Керечки, који се после Свете тајне Причешћа обратио верницима у надахнутој беседи, говорећи о житију ових мученица, које у великим мукама пострадаше од безбожног цара Адријана не одричући се Христа.

Данас је освећено и неколико колача верника који овај дан обележавају као своју Славу, а потом је подељена нафора и приређено окрепљење за присутни народ у парохијском дому.

Требало је данас бити у храму Покрова Пресвете Богородице, који сваким даном мења свој изглед неким новим детаљима. Посебност је и неуморно ангажовање младог свештеника Бранислава Керечког на свим пословима у и око храма, па је данас заслужио честитке од свих нас који долазимо у ову светињу и за његов јубилеј, јер је на данашњи дан пре две године отац Бранислав рукоположен у чин јереја. Свако добро од Господа, на многаја љета.

Текст и фотографије: г. Крсто Кслинић

Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *