Патријарх српски г. Иринеј разговарао са председником Вучићем

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј састао се 14. септембра 2020. године са председником Републике Србије г. Александром Вучићем.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Његовом Светошћу Патријархом српским г. Иринејем. У отвореном и садржајном разговору председник Вучић је известио Патријарха о преговорима о Косову и Метохији који су почетком месеца вођени у Вашингтону и Бриселу, као и о разговорима вођеним са светским државницима. Речи је било и о положају српског народа на Косову и Метохији, у Црној Гори, Хрватској, Републици Српској, али и у другим деловима Босне и Херцеговине.

Посебна пажња посвећена је најави низа амбициозних пројеката за будућност Србије, а Његова Светост Патријарх је исказао посебно интересовање за улагања државе у унапрећење здравственог система и нарочито похвалио чињеницу да је држава убрзано покренула радове на реконструкцији десет општих болница, као и радове на изградњи новог Клиничког центра Србије у Београду. Председник је напоменуо да је реч само о првој фази, те да је у плану реконструкција још тридесет општих болница, као и изградња клиничких центара у Новом Саду и Крагујевцу.  Састанку су присуствовали викарни епископ ремезијански г. Стефан, лични секретар Патријарха г. Дејан Накић и генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић.

Извор: СПЦ, predsednik.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *