Ученици Карловачке богословије у Славонском Броду

​У недељу, 31. јануара 2016.године, ученици Богословије Св. Арсенија из Сремских Карловаца, предвођени својим професором појања г-дином Гораном Власцем, учествовали су на литургијском сабрању у Славонском Броду, којим је началствовао тамошњи парох протојереј-ставрофор Ратко Гатаревић. Након Св. Литургије прота Ратко и његова породица угостили су карловачке богослове.
Истога дана увече, по први пут, организована је Светосавска академија у Славонском Броду. У препуној сали Радничког дома окупило се око две стотине људи из разних крајева Хрватске, Србије и Републике Српске. Скуп је увеличао својим присуством Његово Преосвештенство Г. Јован, Епископ пакрачко-славонски. Поред Преосвештеног Епископа и свештенства Епархије пакрачко-славонске, академији су присуствовали: конзул Републике Србије у Вуковару г-дин Живорад Симић, заменик председника Српског народног вијећа г-дин Саша Милошевић, као и званичници Српског националног вијећа из Славонског Брода. Учешће у програму узели су КУД “Лијешће” из Босанског Брода, г-ђа Љиљана Марјановић и г-дин Теодор Трифуновић, као и ученици Богословије Св. Арсенија из Сремских Карловаца. На академији присутне је поздравио Епископ Јован, који се посебно захвалио ученицима Карловачке богословије на присуству и учешћу. Нешто касније скупу су се обратили и г-дин Саша Милошевић и г-дин Живорад Симић.
Након свечаности,  уприличено је послужење уз пријатно дружење, песме и игре из ових крајева, а ученике Карловачке богословије угостили су парохијани из Славонског Брода.
М. Јањић
DSC_0573 DSC_0582 DSC_0583 DSC_0591 DSC_0593 DSC_0596 DSC_0597 DSC_0602 DSC_0614 DSC_0649 DSC_0669 DSC_0675 DSC_0680 DSC_0684

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *