Прослава Светог Саве у Вишњићеву

Ученици осмог разреда -светосавски кумови

     Дух Православља, дух Светосавља одувек је био непресушни извор који напаја наше духовно и национално биће. Надахнути таквим достојанством, сви без изузетка, чинимо себе наследницима Светог Саве, делатељима вере и причасницима Хлеба Живота.

Желећи да се покажу као достојни наследници отаца и ревнитељи Светосавља, ученици осмог разреда О.Ш. “Филип Вишњић” из Вишњићева су и ове године традиционално кумовали свесрпској слави Светом Сави. Јединствена је радост у нашем намесништву да сви ученици једног разреда колективно прихвате одговорност и част да буду учесници овог светосавског благослова.

Празник Светог Саве започео је  Светом Литургијом, у  9 часова. Началствовао је месни парох вишњићевачки, протојереј Никола Пробојчић. Привремени богослужбени простор храма Преноса моштију Светог оца Николаја у Вишњићеву  био је испуњен до последњег места. Наши млади кумови осмаци, заједно са осталим ученицима наше школе једним гласом су певали и одговарали на литургијске прозбе предвођени својим вероучитељем Николом Лукићем …

OПШИРНИЈЕ НА:

http://www.eparhija-sremska.rs/

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *