Припрема монографије епархије сремске

После вечерњег богослужења 15. априла 2014. године одржан је први радни састанак за припрему монографије епархије сремске. Састанком је преседавао Епископ сремски Господин Василије. На састанку поред Епископа Василија присутни су били: протојереј-ставрофор Велизар Живановић секретар ерпархије, Срђан Ерцеган историчар уметности, др Борис Стојковски историчар и рецензент, Весна Башић лектор – коректор, јереј Јован Милановић, Мартин Цандир уметнички фотограф, протојереј-ставрофор Јован Петковић ректор богословије рецензент, протојереј Жељко Кретић фотограф, сарадник и ђакон Борислав Алексић техничко уређење и дизајн. На самом почетку Епископ Василије се обратио присутнима нагласивши важнос овог подухвата за историју српског народа.

01

„Сви ми мора да сватимо да радимо један свети посао, један историјаски посао, један посао који није свакидашњи. Мислим да ће ово бити круна свега онога што се десило и што ће остати за поколења. Ја би само замолио да сваки на свој сопствени начин одради део посла који му припада.“ рекао је Епископ Василије у свом уводном излагању.

Сви су преузели своја задужења и договорен је наредни састанак за крај маја када ће се направити пресек шта је урађено и шта још треба да се уради. Свакако да ово није мали подухват и да много треба да се ради али имајући у виду важност пројекта сви смо спремни за максимално залагање за довршење капиталног издања монографије епархије сремске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *