Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан : „Помолили смо се за све оне који пате“

Благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја служен је, 14. маја 2020. године, у Крипти Спомен – Храма Светог Саве на Врачару, Молебан Пресветој Богородици за подршку нашим епископима, свештенству и народу у Црној Гори. Молебан Пресветој Богородици служио је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Стефан са братством Светосавског Храма на Врачару, као и протојерејем-ставрофором Петром Лукићем, старешином Саборне цркве св. Архангела Михаила у Београду.

На крају Молебана Епископ Стефан је рекао да смо се помолили „за све оне који пате“ као и за наш народ у Македонији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Косову и Метохији и посебно у Црној Гори „у којој тренутно највише страдамо“. „Ми смо један народ, ма како се звали и, зато се молимо св. Василију Острошком да измири народ и званичну Црну Гору, да заједно бране светиње и све оно што је најсветије за нас“, истакао је Владика Стефан и закључио да „народ у томе има великог успеха, те се враћа достојанство Црној Гори“. Из тог разлога ово страдање, које трпи верни народ са својим пастирима у Црној Гори, убрзо ће постати васкрсење.

На крају беседе у духу Васкршње радости, коју нам је донео Васкрсли Христос, Владика Стефан је поздравио наш народ најрадоснијим поздравом: „Христос васкрсе Црна Горо! Христос васкрсе Српски народе!“. Владика Стефан се посебно осврнуо на страдања Владике Јоаникија и његовог свештенства упућујући му речи подршке, које се настављају на радост Христовог васкрсења, кроз литургијски возглас: „На многаја љета Владико Јоаникије!“. У радосно тужном осећању, народ је молитвеним духом одговорио Владици Стефану, певајући многољетствије за Епископа и његово свештенство. Тиме је и завршен Молебан Пресветој Богородици са надом да ће умолити свога Васкрслога Сина Господа нашег Исуса Христа да избави наш народ и наше пастире од безаконог прогона.

Извор: Радио Слово Љубве

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *