Карловачки богословци у акцији помоћи суграђанима

У понедељак четврте седмице Часнога поста, 23. марта 2020. године, портал Дневник.рс пренео је вест о изузетној акцији Богословије Светога Арсенија Сремца у Сремским Карловцима. Наиме, ова образовна установа Српске Православне Цркве је Црвеном крсту Сремских Карловаца поклонила скоро тону прехрамбених производа, махом од соје, за припрему оброка најугроженијим суграђанима.

Џакове са сојиним производима у петак су чланови Православне омладинске заједнице допремили Црвеном крсту, који је с Карловачком богословијом почетком марта склопио уговор о донацији, пренео је “Дневник”.

Вршилац дужности ректора у Богословији протојереј мр Јован Милановић рекао је да “смо у овој школи пре свега позвани да будемо људи и да сведочимо оно о чему причамо, а то је да је ближњи наш први и основни задатак на путу спасења. С друге стране, пошто смо и ми добили сојине производе, а нама толико не треба, хтели смо да поделимо с онима којима су потребни”, рекао је између осталог о. Јован за “Дневник”.

Трагом ове вести, Радио “Слово љубве” је у директном контакту са о. Јованом Милановићем сазнао да се у понедељак 30. марта 2020. године, припрема нова тура помоћи Богословије и Православне омладинске заједнице за Карловчане, а овога пута су то хигијенски пакети са најнеопходнијим средствима за личну и кућну хигијену.

Протојереј мр Јован Милановић биће тим поводом, путем телефона, наш гост у емисији “Слово”, те ћемо чути више детаља о делатној љубави богословаца Светога Арсенија Сремца и Православне омладинске заједнице Сремских Карловаца. Понедељак, 30. март, емисија “Слово” у подне.

Извор: Дневник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *