Архијерејска литургија пређеосвећених дарова и исповест свештенства Архијерејског намесништва подунавског у Сусеку

У славу Божју и част Свете преподобномученице Евдокије, 13. марта 2020. године са почетком у 9 часова и 30 минута, Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије началствовао је Архијерејском литургијом пређеосвећених дарова у Храму Светог архангела Гаврила у Сусеку уз саслужење протојереја Косте Ковјанића, пароха петроварадинског, јереја Јована Рајака, пароха сремскокаменичког, ђакона петроварадинског Петра Николића и епархијског ђакона Горана Власца. У овом заједничком молитвеном сабрању учествовало је целокупно свештенство и вероучитељи Архијерејског намесништва подунавског, када је био и чин исповести свештенства који је вршио протојереј-ставрофор Рајко Цабунац, парох буђановачки у пензији.

Фотографијом је забележен великопосни карактер и динамика овог богослужења, али и присуство и учешће великог броја верног народа, посебно ученика православне веронауке и грађанског васпитања ОШ “Јован Поповић” из Сусека и чланова домаћег Хора Цркве Св. арх. Гаврила “Благовеститељ”. На крају, наш Епископ молитвено се обратио Господу Сведржитељу за спасење човечанског рода од савременог вируса светских размера, али и верном народу Божјем својом надахнутом речју укрепљујући наше духовне и телесне снаге за даље вршење подвига током Васкршњег поста уз примање Светих Тајни Христових. Након Литургије, црквени хор “Благовеститељ” се укратко представио са три изведбе у част доласка Епископа сремског Г. Василија и осталог свештенства у њихов крај, а онда је уследила заједничка трпеза у сали Месне заједнице Сусек када се уједно разговарало и о актуелним црквеним темама.
Молитвама Пресвете Богородице, Светог архангела Гаврила и свих Светих, нека нас Господ благослови и оснажи у подвигу Васкршњег поста!
Опширније о овом догађају и осталим садржајима на фејзбук страници СПЦО у Сусеку – Храм Светог архангела Гаврила: https://www.facebook.com/Parohija.Susek/?modal=admin_todo_tour
Tекст: јереј Немања Теофиловић, парох сусечки
Фотографија: Исмет Иса Адемовски
Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *