Покладно вече у Старој Пазови

У Недељу Месопусну (о Страшном Суду), 23 фебруара 2020.године у 18 часова је служено Вечерње у храму Покрова Пресвете Богородице у Старој Пазови.
Вечерње је служио јереј Милорад Бојчић из Голубинаца, а појали су протојереј Никола Деспот, протонамесник Ђорђе Ковљен, јереј Сава Мишановић и ђакон Светогор Сандић. Пред крај Вечерњег, протојереј-ставрофор Миле Јокић, протојереј Александар Цвитановић и јереј Милорад Бојчић су читали молитве Пресветој Богородици за спас нашег народа у Црној Гори и на Косову и Метохији.
Беседио је отац Милорад, о јеванђељу ове припремне недеље пред Велики пост, и о искушењима, невољама и страдању православног народа у Црној Гори. Архијерејски намесник старопазовачки, протојереј-ставрофор Миле Јокић је беседио о важности молитве у животу сваког хришћанина, о важности сабрања народа у храмовима Божијим, заједно са својим свештеницима у Христу Исусу Господу Нашем.
Отац Миле се захвалио на окупљању и гостопримству домаћинима, протојереју Миодрагу Лујићу и јереју Зорану Ерићу, подсетивши да је ово седма узастопна година како чинимо ово покладно вече у арх.намесништву старопазовачком. Отац Миодраг се захвалио  свим свештеницима и попадијама, на одазивању ове вечери, а за домаћина оваквог сабрања наредне године се пријавио отац Милорад Бојчић.
Tрпеза љубави-дружење је настављено у ресторану “САНА” у Старој Пазови.
Текст и фотографије: Ђакон Светогор Сандић
Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *