Владика сремски г. Василије богослужио у Петроварадину

Као што смо најавили Владика сремски Господин Господин Василије служио је Архијерејску Литургију у храму Покрова Пресвете Богородице у Петроварадину у недељу 09.02.2020. године.

Велики број верника са својим парохом  Браниславом Керечким са радошћу је дочекао  Владику и пожелео му добродошлицу. На Литурији су саслуживали протојереј ставрофор Душан Петровић, Ректор карловачке Богословије у пензији, протојереј ставрофор Гавра Милановић, архијерејски намесник подунавски, јеромонах Евгеније, сабрат манастира Раковац, ђакон Горан Власац и домаћин јереј Бранислав Керечки, парох петроварадински.

За певницом  су овај пут били изузетно надарени матуранти карловачке Богословије, којима су се придружили парохијски појци.

У својој беседи Владика је навео делове из читања данашњег Јеванђеља о царинику и Фарисеју наводећи примере из нашег свакодневног живота и нашим лутањима за Господом па и “удаљавањем” од њега. Као што се некад Срби ујединише сабрани пре тачно сто година у Сремским Карловцима, тако је и данас наша обавеза због генерација које долазе да се ујединимо и да никад више не удари брат на брата. Ове године ће се у Сремским Карловцима одржати Архијерејски Сабор поводом сто година јубилеја.

После Свете тајне причешћа и поделе нафоре, верницима је домаћин приредио Tрпезу љубави где су настављени пријатни разговори у данас сунчаном Петроварадину.
Текст и фотографије: г. Крсто Калинић
Извор: Радио „Српски Сион“

One thought on “Владика сремски г. Василије богослужио у Петроварадину

  1. Љиљана Поповић

    Слава Господу за све , било је дивно Богослужење, дивна и поучна беседа владике, љубав сестрица из храма за придошлице, живи и здрави били на многаја љета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *