Представљена монографија о манастиру Светог Прохора

У Народној библиотеци Србије у Београду представљена монографија о манастиру Светог Прохора Пчињског
0e2a5405_0

0e2a5488_0

У амфитаетару Народне библиотеке Србије у Београду 17. децембра 2015. године представљена је монографија о манастиру Светог Прохора Пчињског, која са својих 680 страна представља капитално дело. Промоција је одржана у организацији Православне епархије врањске, Народне библиотеке Србије и Центра за визуелну културу Филозофског факултета Универзитета у Београду.

Присутнима се најпре обратио Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије, који је говорио о реализацији целокупног пројекта и рада на монографији, од идеје до штампања, захваливши свима који су узели учешћа у овом богоугодном делу.

Представљање монографије својим обраћањем увеличао је и Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, који је и благословио данашње сабрање.

О самој монографији говорили су уважени професори са Филозофског факултета у Београду проф. др Ненад Макуљевић, приређивач монографије, проф. др Јелена Ердељан и проф. др Александар Кадијевић, рецензенти, проф. др Татјана Суботин Голубовић, аутор једног од текстова, као и проф. др Сунчица Денић Михаиловић, декан Педагошког факултета у Врању и члан Епархијског савета Православне епархије врањске.

Представљању књиге присуствовали су и Преосвећена господа епископи тимочки Иларион и топлички Арсеније, г. Радослав Павловић, саветник за културу Председника Републике Србије, г. Владимир Божовић, саветник Председника Владе Републике Србије за регионалну сарадњу и сарадњу с црквама и верским заједницама, представници Војске Србије, представници Министарства културе и информисања и Министарства правде Републике Србије, представници образовно-васпитних установа, установа културе и грађани Београда.

Православна епархија врањска изражава благодарност свим институцијама и појединцима који су учествовали у припреми монографије, а посебну благодарност изражава Министарству правде – Управи за сарадњу сa црквама и верским заједницама и Министарству културе и информисања који си омогућили штампање монографије, као и Народној библиотеци Србије и њеном директору, г. Ласлу Блашковићу, који су уступили простор за представљање монографије.

Извор: Епархија врањска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *