Црквени хор Свети Сава обележио 10 година рада

“Суштина једног од највећих православних празника је иста. Слави се Христово рођење! Негују породични односи, заједништво, окупљање и од пресудног је значаја помирење међу људима и међусобна праштања за све нарушене међуљудске односе у протеклој години. Свако од нас треба да у личности другога човека види лице Божје, лице свога брата и вечног сабрата. Тада ће срце свакога од нас истински бити витлејемска пећина у којој се Христос увек изнова рађа. И што више буде таквих срдаца, свима ће бити боље и сви ћемо бити бољи.”

Након ових уводних ријечи и композиције Слава во вишњих Богу, почео је свечани цјеловечерњи програм, који су чланови Црквеног хора “Свети Сава” припремили у славу рођења Богмладенца.

Како каже хоровођа Јованка Иванић, ово је била и прилика да се литургијски хор представи у другом простору, да свој рад прикаже ширем грађанству, с циљем да се аматерски певачи захвале публици која их прати и својом љубављу мотивише да наставе редовно долазити на пробе и учествовати на богослужењима у Саборном храму Светог Димитрија у Сремској Митровици.

Веома квалитетно извођење 15 композиција употпунила су и деца, која чине групу полазника дечјих радионица које Јованка води при Саборном храму, сваке недеље у термину од 11.00 сати, почевши од Преображења 2019. године.

На програму су биле композиције као што су Свјете тихиј, Дјева днес, Богородице Дјево, Сподоби Господи, Рождество Твоје, Угодници Божји, али и Небо и земља, Анђели певају, Божић, Божић, благи дан, Вси јазици и друге.

Славље поводом десетогодишњице континуираног рада овог црквеног хора настављено је на коктелу који су уприличили управо сами пјевачи.

“Срећни смо што смо имали прилику да наступамо у предивном простору Галерије и што смо пјевали пред овако бројном публиком. Срце ми је пуно и захваљујем Господу на прилици што већ 10 година уживам у раду са овим дивним и посвјећеним пјевачима. Такође, надам се да ће нам се после овог концерта придружити још неко и да ћемо на тај начин нашу љубав умножавати.”

Хор одржава пробе сваког уторка и четвртка у термину од 19.00 сати у просторијама Српског дома у Сремској Митровици.

Извор: Јованка Иванић, хоровођа при Саборном храму Св. Димитрија у Сремској Митровици

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *