Свети Игњатије литургијски прослављен у Петроварадину

Данас 2. јануара 2020. године  (20.12 2019.) Србска Православна црква и њени верници славе Светог Игњатија Богоносца, који је у срцу носио име Бога Живога.
Господ је, подучавајући своје ученике смерности, узео дете и рекао: “Ко се понизи као дете ово, онај је највећи у Царству небеском”. То дете је био Игњатије, ученик Светог Јована Богослова, касније Епископ Антиохјски. Цар Трајан га је покушао одвратити од вере, али кад није успео послао га је окованог у Рим и тамо су га бацили зверима у арену. Лавови су га растргли 106 године, а од Светитеља и мученика је остало само срце испуњено љубављу за Господа Исуса Христа.
Празник Светог Игњатија Богоносца Литургијски је прослављен у храму Покрова Пресвете Богородице, у Петроварадину. Литургијом је началствовао јереј Бранислав Керечки, парох петроварадински. За певницом су појали искусни појци петроварадински.
После Свете тајне причешћа и надахнуте беседе оца Бранислава, који је говорио о мученичком житију Светитеља ,поменувши и Светог Данила Друго, Архиепископа србског и Светог Јована Кронштатског, чији спомен данас славимо, приступило се освећењу и сечењу славских колача.
Текст и фотографије: г. Крсто Калинић
Извор: Радио „Српски Сион“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *