Најава: Хитон Господњи од 15. децембра у храму Св. Трифуна у Малом мокром лугу

Честица Хитона Господњег, велике светиње која обилази Епархије СПЦ у Србији протеклих осам месеци, од недеље 15. децембра 2019. године биће поново у Архиепископији београдско-карловачкој. Светиња ће боравити у храму св. великомученика Трифуна у Малом мокром лугу до 29. децембра ове године, потврдио је за радио “Слово љубве” старешина цркве протојереј-ставрофор Миодраг Поповић. Као и у свим црквама у којима је светиња боравила, у храму св. Трифуна света Литургија ће бити служена свакодневно од 8 часова, празником и недељом од 9 сати, а Акатист Господу Исусу Христу свакога дана од 17 сати.

Црква св. Трифуна у Малом мокром лугу налази се на адреси Улица 20. октобра број 13ц, а до њега се стиже линијом ГСП број 310 која полази из Шумица, а излази се на стајалишту број 2579 “Мали мокри луг – Црква”.

Прота Миодраг Поповић, старешина храма св. великомученика Трифуна, поводом доласка Хитона Господњег, написао је стихове и музику за песму посвећену самој светињи.

Песму су отпевали драмски уметници Слобода Мићаловић, Александар Срећковић Кубура и Ненад Маричић и уметница Лена Ковачевић, уз учешће Певнице при храму св. Трифуна и самог старешине, о. Миодрага Поповића.

Аранжман за песму урадили су Александар Ковачевић и његова супруга Слађана из “АК саунд студија” (AK Sound studio).

Благословом о. Миодрага Поповића, ову лепу песму делимо са свим нашим слушаоцима и посетиоцима наше интернет-странице.

Извор: Храм св. Трифуна

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *