Патријарх српски г. Иринеј на свечаном скупу у САНУ

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј присуствовао је свечаном скупу и академији у Српској академији наука и уметности, поводом дана ове институције, сазнаје Радио “Слово љубве”.

Поздравну реч упутио је академик Владимир Костић, председник САНУ, а како је саопштено из САНУ приређен је и изузетан уметнички програм.

Кларинетиста Огњен Поповић извешће композицију академика Дејана Деспића „Девет игара за соло кларинет“, док ће Борислав Чичовачки (енглески рог), Александар Стефановић (хармоника) и Бобан Стошић (контрабас) извести дело „Невјеста од вјетра“ академика Исидоре Жебељан.

Драмски уметници Војислав Брајовић и Небојша Кундачина говориће текстове Слободана Јовановића, под називом „Завештања о тоталитаризму“, које је приредио академик Љубомир Симовић.

Kомпозицију академика Ивана Јевтићa „Соната за флауту и харфу I став“  извешће Горана Ћургус (харфа) и Вања Ђорђевић (флаута), а затим ће присутни имати прилике да чују „Прелудијум за виолу соло“, дописног члана САНУ Светислава Божића, у извођењу Немање Марјановића (виола).

 

Извор: Радио „Слово љубве“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *