Бели двор уручио125 инвалидских колица за 10 установа широм Србији

Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина уручили су данас 125 инвалидских колица за 10 установа широм Србије – Специјалну психијатријску болницу „Ковин“ из Ковина, Дом за децу са инвалидитетом „Колевка“ у Суботици, Дом за децу и омладину са инвалидитетом Ветерник у Новом Саду, Друштво за мултиплу склерозу у Београду, Клинику за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ у Београду, Рехабилитациони центар Младеновац у Београду, Специјалну болницу за церебралну парализу и развојну неурологију у Београду, Дом за инвалиде у Дољевцу, Дом за инвалиде Земун у Београду и Болницу Гуча. Вредност донације је 38.000 евра, а омогућена је уз помоћ групе из Нијагара Фолса у Канади, у партнерству са хуманитарним организацијама Лајфлајн Канада и Лајфлајн Чикаго, чији је покровитељ Принцеза Катарина.

Престолонаследник Александар обратио се присутнима, истакавши велики значај ове донације, за коју се нада да пружити потребно олакшање свима који ова инвалидска колица буду користили. Престолонаследник Александар се захвалио својој супрузи, хуманитарној оганизацији Лајфлајн Канада и Лајфлајн Чикаго, као свим људима из Нијагара Фолса који су помогли овој донацији.

Принцеза Катарина је рекла у свом говору: „Инвалидска колица нису само превозно средство за особе са инвалидитетом; она су такође средство за рад, посао и самосталан живот. Многи сјајни људи постигли су велика достигнућа из инвалидских колица. Френклин Рузвелт, амерички председник који је успешно водио своју земљу до победе у Другом светском рату, Стивен Хокинг – познати физичар, Фрида Кало – чувена мексичка сликарка и многи, многи други… који су дали огроман допринос човечанству кроз своје сјајна дела. И данас многи људи, чији ће се успеси славити у будућности, мењају свет на боље из инвалидских колица“.

Свечаном уручењу у Белом Двору присуствовао је г-дин Брајан Ебел, саветник у амбасади Канаде и заменик амбасадора, као и директори 10 установа којима је донација намењена, који су се захвалили Њ.К.В. Принцези Катарини на драгоценој помоћи.

Извор: Краљевски Двор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *