Обавештење: Давање у закуп државног пољопривредног земљишта за територију општине Сремски Карловци

Овим путем обавештавамо све заинтересоване пољопривреднике да  је објављена Одлука о расписивању јавног огласа за јавно надметање за давање у закуп државног пољопривредног земљишта у првом кругу за територију општине Сремски Карловци, земљиште је оглашено на период закупа од 1 и 10 година. Јавно надметање ће се одржати 12. новембра 2019. године.

 

Имајући у виду да се у претходном периоду  државно пољопривредно земљиште давало у закуп на краћи период, најчешће на годину дана, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде  је донело одлуку  да се државно земљиште даје у закуп на дужи временски период. Ово је важно због тога што убудуће пољопривредници планирају пољопривредну производњу на дужи рок, али и да се очува и унапреди квалитет државног пољопривредног земљишта и смањи могућност узурпације.

 

Све информације о  државном пољопривредном земљишту у Годишњим програмима заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта (подаци о катастарским парцелама, површинама,  јединицама јавног надметања и друго) и у Одлукама о расписивању јавног огласа (почетна цена, период закупа, датум обиласка земљишта, потребна документација, рок и место за достављањe документације, датум јавног надметања, јединице јавног надметања означене за инвестиционо улагање и давање на коришћење по почетној цени од 0 динара и друго) свих јединица локалних самоуправа, као и други подаци,  налазе се на веб презентацији Управе за пољопривредно земљиште http://upz.minpolj.gov.rs/sadrzaj/.

 

Извор: Управа за пољопривредно земљиште

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *