Представљена књига „Историја СПЦ“

У Народној Библиотеци Србије представљено је тротомно капитално дело “Историја Српске Православне Цркве” др Ђоко Слијепчевића које је поводом 800 годишњице аутокефалности наше помесне Цркве објавила издавачка кућа Catena Mundi.

На представљању књиге у испуњеном амфитеатру говорили су директор издавачке куће Бранимир Нешић, проф. др Милош Ковић и проф. др Мило Ломпар.

Најпре се присутнима обратио г. Нешић који је говорио о делатности издавачке куће и укратко изложио садржину сва три тома. Захваливши се свима који су допринели да ова књига види светлост дана, Бранислав Нешић је истакао да је издавањем ове књиге представљена одлучост да се остане доследним учењу Светог Саве.

Затим је проф. Ковић говорио о српској историјографији и о контексту времена у којем је настала ова књига. У свом излагању је истакао да је данас веома актуелна историја односа СПЦ и државе.

Потом се присутнима обратио и проф. Ломпар који је дао критичку анализу овом делу указавши на интересантне и, тако рећи, пророчке моменте, али и на неке пропусте.

На крају представљања овог издања била су постављена питања и упућене честитке издавачима на овом подухвату.

Извор: Радио „Слово љубве“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *