Слава Хора Покрова Пресвете Богородице у Сурчину

У празнично навечерје вечерњим богослужењем началствовао је протојереј-ставрофор Слободан Радојчић, архијерејски наменсик земунски уз саслужење старешине програског храма Светог архангела Гаврила, оца Бранислава Јовановића. За певницом су били парох сурчински Слободан Чавка,старешина цркве Апостола Матеја и прота Мирослав Вујић (Епархија банатска).

Уз богољубиви народ, чланови Хора Покров Пресвете Богородице са гостујућим хоровима, одговарали су на богослужењу и својим песмама славе и хвале Господу увеличали су празничну радост.

Под Покровом Пресвете Богомајке у Цркви Свете Петке у Сурчину нашли су се у недељу, 13. октобра 2019. године хор из Бежаније при Цркви Светог Георгија, хор из  Јакова, као и део хора из Маркове цркве из Београда, Хором је маестрално дириговао г. Ђорђе Гавриловић.

Славски колач пререзао је отац Слободан Радојчић и потом је у име свег свештенства честитао свима који су величанствено појали у цркви, пожелео им даљи успешан рад посебне мисије у својој цркви и своме роду. Прота Радојчић је подсетио и на успехе хора у земљи и иностранству.

Нека Покровом заштити и сачува овај хор Покров Пресвете Богородице, нека им подари благослов, љубав, мир, веру како би долазили и даље, да прослављају име Господње на сваком литургијском сабрању.

Величанствнеом богослужењу али и јединственом концерту присуствовали су и претходне хоровође мр Предраг Стаменковић, Татјана Бокић и мр Предраг Миодраг, оснивач овога хора.

Слава хора настављена је заједничком песмом у Светосавској сали, где су се сви окупили око трпезе љубави. На сам дан празника Покрова Пресвете Богородице, узнете су на торжественој Литургији песме славе и хвале Богу нашем и Пресветој Богородици.

З. Зец

Извор: Сајт “Епархија сремска”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *