Монах Симон Стефан првовенчани – песма поводом осамстогодишњице аутокефалности СПЦ

ПОВОДОМ ОСАМСТОГОДИШЊИЦЕ АУТОКЕФАЛНОСТИ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

ПЕСМА О СТЕФАНУ ПРВОВЕНЧАНОМ

У склопу акције „Обновимо себе, заволи – воли Глас Србије“ и поводом осамстогодишњице аутокефалности Српске православне цркве снимљена је и објављена нова песма посвећена Стефану Првовенчаном, монаху Симону, првом српском крунисаном краљу. Стефан Првовенчани је, као што је познато, крунисан у манастиру Жичи, а његове мошти се данас налазе у манастиру Студеници.

Текст за песму о првом српском краљу, а потом монаху Симону, написала је Маја Ковачевић, мајка једанаесторо деце, музику и аранжман је урадила Александра Гаруновић, а песму изводи Слађана Ристић. Песма је снимљена у Плавом студију Ивана Новаковића.

У години када Српска православна црква обележава значајан јубилеј ми смо урадили песму посвећену првом краљу Стефану Првовенчаном, а инспирација ми је била моја велика љубав према Немањићима и Светој мајци Анастасији. Желела сам да направимо песму посвећену њеним синовима и њеном супругу и ето, у славу Бога, имамо песму. Неизмерну захвалност дугујем свима који су помогли да песма угледа светлост дана и надам се да ће заживети у нашем народу, као што је и песма о Светој Анастасији.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *