Ликовна колонија “Сусрет у септембру” отворена у Геронтолошком центру “Срем” Рума

У Геронтолошком центру “Срем” Рума, јуче,12. септембра, почела је традиционална ликовна колонија која већ две деценије окупља уметнике са територије целог Срема. Ова манифестација се одржава по 21. пут, а због радова на реконструкцији Геронтолошког центра “Срем”, уместо у мају, како је до сада била пракса, ликовна колонија се одржава ове седмице и то под називом “Сусрет у септембру”.

На ликовној колонији ће стварати 16 уметника, а свој допринос даће и полазници ликовне секције ове Установе, који су веома задовољни оваквим манифестацијама.

Међу уметницима и овог пута су се нашли Павле Паја Раковић и Драгољуб Чавић Чава, који су до сада учествовали на свакој од колонија ове Установе. Лепо дружење и пријатна атмосфера је нешто због чега се они увек радо одазивају позиву да учествују у колонији.

Геронтолошки центар “Срем” је свим учесницима обезбедио платна и боје, а полазницима ликовне секције и могућност да на делу виде потезе кичицом сремских уметника и од њих добију корисне савете и инструкције како би што  боље усавршили своју уметничку вештину.

Део атмосфере са отварања ликовне колоније можете погледати у галерији фотографија:

Извор: Радио “Српски Сион”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *