Најава: Трећа књижевна колонија “Рума 2019”

У организацији Градске библиотеке “Атанасије Стојковић”, а уз подршку Општине Рума и Народне библиотеке Србије, у Руми ће се ове седмице одржати Tрећа књижевна колонија “Рума 2019”.

Од 9. до 13. септембра у Руми ће боравити и стварати угледни српски писци, а књижевним вечерима биће покривен готово цео Срем.

“Циљ нам је био да то постане једна манифеста која ће окупљати не тренутно популарне писце, већ оне који су доказани и афирмисани, са делима трајне вредности – то је наш концепт. За ову Колонију је владало велико интересовање писаца, заиста неки изузетно угледни писци ће морати да сачекају наредну колонију, јер су се касније пријавили. Одштампали смо до сада и два зборника радова аутора, један по избору, један на задату тему и то нас разликује од других, то је сведочанство које остаје у времену о овој колонији и то је интересантно и самим учесницима”, изјавио је Жељко Стојановић, директор румске Градске библиотеке “Атанасије Стојковић”.

Након завршетка рада Колоније биће штампан Зборник са књижевним прилозима учесника и прилозима на тему коју ће предложити сами учесници Треће књижевне колоније “Рума 2019”.

Извор: Сајт “Општина Рума”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *