Одржана Академија посвећена академику Владети Јеротићу

У Великој сали Коларчеве Задужбине у Београду поводом годишњице упокојења у организацији Издавачке куће “Агапе” одржана је Академија посвећену академику Владети Јеротићу.

Иако најављиван, Патријарх српски г. Иринеј због оправданих разлога није присуствовао догађају, али то никако није умањило заинтересованост и посећеност ове манифестације, којој су присуствовали многобројни поштоваоци дела академика Јеротића из свих друштвених сфера.

Академију је отворио г. Александар Гајшек приказавши фрагменте из разговора са академиком.
Потом се присутнима обратио психотерапеут Зоран Миливојевић, који је говорио о сусрету са Владетом Јеротићем и о утицај који је поменути имао на њега.

Затим је астрофизичар Милан Ћирковић, цитирајући речи академика Јеротића из новог издања “Агапе”, рекао да је професор као мислилац наглашавао да не може нико да решава наше проблеме осим нас и да не треба остале да кривимо.

Потом је појац Драгослав Павле Аксентијевић рекао о начину појања у Православној Цркви, да би потом својим гласом улепшао ово сабрање.

Присутни су такође имали прилику да чују импресије редитеља Јагоша Марковића, који је говорио о томе да и даље слуша савете Јеротића какао да буде бољи човек.

Последњи говорник ове вечери био је ђакон Љубомир Ранковић који је кроз цитирање речи из Јеванђеља одговорно рекао да је у оваквом апсурдном времену после Бога академик Јеротић учинио највише за наш народ.

У склопу Академије такође је била представљена и књига “Агапе антологија” 5 са дванаест изабраних разговора академика Владете Јеротића коју је приредио г. Александар Гајшек.

Извор: Радио “Слово љубве”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *