Манастир Крушедол прославио празник Мајке Ангелине

Народ из читавог Срема окупио се јуче, 12. августа 2019. године, у Царској лаври крушедолској да молитвено прослави заштитницу ове обитељи, а и целокупне Свете горе фрушкогорске.

Свету Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије уз саслужење монаштва и свештенства Богом спасаване Епархије сремске.

Пре почетка Литургије Преосвећени владика је произвео у чин чтеца г. Бранислава Мисиркића, студента ПБФ у Фочи из Крушедола и г. Марка Капетанова, свршеног ученика Карловачке богословије из Сланкамена.

За певницом су умилно певали свештеници и студенти Епархије сремске. После Заамвоне молитве Архијереј сремски је пресекао славски колач, а потом је настојатељ крушедолски, архимандрит Сава (Јованчевић), поздравио све присутне и уручио део славског колача новом куму.

На крају Свете Литургије Владика Василије је одржао беседу у којој је честитао празник и славу целокупном народу Срема, а потом говорио о значају Мајке Ангелине и породице Бранковић за васцели српски род и о важности Свештене обитељи крушедолске за исти.

Литургијско славље је настављено уз трпезу љубави коју је уготовило братство манастира за верни народ.

Беседу Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија, овим поводом, можете послушати у прилогу.

Текст: Милан Романовић

Звучни запис: ђакон Горан Груловић

Фотографије: Крсто Калинић, Милан Романовић

Извор: Радио “Српски Сион”

 

One thought on “Манастир Крушедол прославио празник Мајке Ангелине

  1. Pingback: Празник Преподобне Мајке Ангелине у Крушедолу - КРАЉЕВСКЕ НОВИНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *