Одличан наступ Румљана на интернационалном фестивалу фолклора у Португалу

Извођачки састав АНИП-а „Бранко Радичевић“ из Руме је од 22. јула до 6. августа гостовао на интернационалном фестивалу фолклора у Португалу. У оквиру своје посете учествовали су и на више мањих локалних фолклорних фестивала.

Румљани су били смештени у месту Сао Педро да Кова заједно са  групама из Бразила, Колумбије, Пољске, Мексика, Шпаније (Канарских Острва) и Литваније. Централни фестивал, на коме су Румљани наступили, је носио назив „MUND ART” а по завршетку тог уследила су гостовања на мањим фестивалима у местима: Pevidem, Vila Nova de Sande, Barcelinhos, Povoa de Lanheses, Forjaes, Viana de Castelo…

АНИП „Бранко Радичевић” се представио са играма Срема, Баната, Топлице, Ниша и Пирота. Целокупну слику употпунили су Народни оркестар као и женска певачка група.

Слободно време Румљани су искористили да обиђу Порто који је један од најлепших градова Португала и истовремено проведу време на обали Атланског океана. У свом путу до Португала и назад чланови АНИП-а су имали паузе за одмор у Сан Рему (Италија), Сан Себастијану (Шпанија), Нарбону(Француска) и Копру (Словенија).

Ово је до сада најдаља дестинација на коју се састав АНИП-а упутио у својих 50 година постојања, тачније 7285 километара. Свакако АНИП велику захвалност у овом подухвату дугује Општини Рума која их је подржала у сваком смислу и обезбедила део средстава за овај пројекат.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *