Најава: Јубиларна Регата Мајке Ангелине у Купинову

Регата Мајке Ангелине у Купинову, која ће ове године бити одржана 10. августа, поред традиционалне добре забаве и сјајног дружења, посебну пажњу поклања јубилеју – 800 година аутокефалности Српске православне цркве, а како је најавила директорка Туристичке организације општине Пећинци Љубица Бошковић, тежиште едукативног садржаја биће стављено на купинске цркве.

“Са циљем да укажемо посетиоцима на културно-историјске вредности наше општине са посебним акцентом на три цркве у Купинову – црква Св. Луке, црква Мајке Ангелине и црква Св. Тројице, а поводом значајног јубилеја наше цркве, организоваћемо занимљиво и едукативно предавање на старту које ће одржати купински јереј Предраг Михајловић. Пажљиви слушаоци ће бити у прилици да учествују у квизу током пловидбе, јер ће одговори на питања бити део приче о аутокефалности Српске православне цркве са акцентом на три купинске цркве. Такође, поводом јубиларне десете регате обезбедили смо вредне награде за најуспешније такмичаре, а једна од награда је путовање под Острог у организацији купинског свештеника” – изјавила је Бошковић.

Регата Мајке Ангелине испловљава у 10:00 часова, а регаташи ће као и до сада испловити са Пландишта на 25 километара дуго путовање Савом по ободу Специјалног резервата природе Обедска бара, да би неколико сати касније пристали код „Скеле“ (на ушћу канала Вок у реку Саву), где ће их дочекати незаобилазни сремски паприкаш.

Организатор је упутио апел учесницима који довозе пловила, да пловила допреме раније током јутра и порину их у воду, како би Регата могла да стартује у заказано време. Пријаве за учешће на Регати примају се у Туристичкој организацији општине Пећинци сваког дана од 8:00 до 15:00 часова путем телефона 022/2438-060 и мејла туризам@пецинци.орг , а учесници ће моћи да се пријаве и на старту Регате од 08:00 часова. Све додатне информације могу се добити путем телефона: 022/2438-060 (Туристичка организација општине Пећинци), 064/898-36-92 (Љубица Бошковић) и 064/898-36-99 (Перица Одобашић).

Купинска регата Мајке Ангелине одржава се под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, а и ове године Регату је финансијски подржало Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

 

Извор: Сајт општине Пећинци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *