Радио Слово љубве, гласило Архиепископије београдско-карловачке, добитник је Златне повеље Српске краљевске академије научника и уметника

dscf8809 dscf8873

Признање Радију Слово љубве примила је новинар и водитељ Бојана Јовановић из руку академика проф. др Раденка Круља на седници Академије одржаној 27. марта 2015. године у Канцеларији за сарадњу са дијаспором и Србима у региону у Београду. Председавајући, академик Драган Дамјановић, у обимном образложењу је истакао да је Радио Слово љубве наш стожерни духовни медиј који афирмише дух нашег народа и његових настојања да опстане у свету бурном, оскудном, тешком и при том сачува Христолики изглед и душу православну.

Редовна седница Српске краљевске академије научника и уметника одржана је са благословом духовника Академије, протојереја-ставрофора Зарија Зарића, у присуству Његовог Краљевског Височанства принца Ђорђа Карађорђевића, делегације Академије БАСА из Софије, чији су поједини чланови и академици СКАНУ, као и знатног броја гостију.

Овом прилико председник Научног савета СКАНУ проф. др Мирко Керкез уручио је повеље новопримљеним академицима: проф. др Нади Трифковић, др сци.мед. Светлани Каменов и проф. др Екатарини Татјанов из Софије. Након изнете биографије о г. Милану Богојевићу, писцу најопширније документарне књиге о атентату на краља Александра Карађорђевића у Марсељу, повељу о пријему у Академију уручио је академик проф. др Предраг Ђорђевић. Познатом драмском и филмском глумцу Ивану Вучковићу повељу је уручио почасни председник Академије проф. др Светомир Стожинић.

Међу редовним члановима СКАНУ је и Преосвећени Епископ шумадијски г. Јован. Веће академика донело је у фебруару 2015. године једногласну одлуку да се епископу Јовану додели високо признање Академије “Златна повеља” и изабрало га за свог редовног члана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *