Храмовна слава у Новој Пазови

У четвртак 18.јула 2019.године у 17:00,  у храму преподобног Сисоја Великог у Новој Пазови,  Свету Тајну Јелеосвећења су вршили протојереји-ставрофори Данило Стегњаић и Кристо Алексић, протојереји Богдан Михајловић, Лука Симић и Зоран Јовић, протонамесник Ђорђе Ковљен, јереј Ненад Катић и ђакон Светогор Сандић. Молитвено су са нама били протојереј-ставрофор Лука Јовић, ђакон Јован Стегњаић, а за певницом су појали вероучитељ Димитрије Милановић, студенти ПБФ Александар Милановић и Душан Тишма, са члановима  хора “Свети владика Николај Српски.”
У петак 19.јула текуће године, у 9:00 Литургију су служили протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, протојереј-ставрофор Лука Јовић, протојереј-ставрофор Кристо Алексић, протојереј Лука Симић, протојереј Зоран Јовић и ђакон Светогор Сандић. Појали су вероучитељ Димитрије Милановић, студенти ПБФ: Душан Тишма и Александар Милановић, и чланови хора “Свети владика Николај Српски” из Нове Пазове.
Беседио је протојереј-ставрофор Миле Јокић, о Цркви као мајци, са освртом на овогодишњи јубилеј 800 година самосталности СПЦ.
Старешина храма Преподобног Сисоја Великог и домаћин духовног славља, протонамесник Марко Симић се захвалио свима на Литургијском сабрању овога дана, а затим и позвао све на послужење које је припремљено испред овог “старог храма.”
У 18:00 часова је служен Акатист Преподобном Сисоју Великом, када су у молитвама за здравље и спасење поменута имена наше деце и омладине овога места.

Извор: Ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *