ЕПИСКОП ВАСИЛИЈЕ ОСВЕШТАО СВЕТОСАВСКИ ДОМ У МАНЂЕЛОСУ И УРУЧИО ЕПАРХИЈСКА ОДЛИКОВАЊА

Протекла субота, 25. мај 2019. године остаће записана као значајан дан за мештане и верни народ села Манђелос с обзиром да је Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије освештао просторије новоизграђеног Светосавског дома при Храму Светог Великомученика Георгија. Свечаном чину  отварања и освећања парохијског дома претходило је Вечерње богослужење коме су поред свештенства, ученика веронауке и окупљеног народа присуствовали и многобројни гости, укључујући и Градоначелника Сремске Митровице Владимира Санадера и представнике локалне управе.

Обраћајући се сабранима Његово Преосвештенство Епископ Василије изразио је радост и задовољство због молитвеног скупа у „ овом прекрасном и лепом храму и селу Манђелосу“. Он је изразио очекивање да ће Светосавски дом бити на корист и благослов српског народа и место где ће се верни народ после молитве у цркви сабирати и разговарати са својим свештеником о питањима литургијског и духовног живота а све „ у циљу коначног спасења своје душе .“

На крају Вечерњег богослужења Епископ Василије је Светим знамењем Епархије сремске – Граматом признања одликовао најпре кума, председника Месне заједнице Ранка Тривуновића „за љубав према својој Светој цркви коју он радо помаже морално и материјално“. Његово Преосвештенство доделио је и сада већ традиционалне ордене Свете Мајке Ангелине госпођама Наташи Џамбас, Савки Масларић, Витомирки Стојановић и Јањи Тривуновић. Овај орден Епархије сремске додељује се последњих неколико година за вишеродно материнство и делатну љубав према својој Мајци Цркви.

Испред улазних врата манђелошког Светосавског дома приређен је пригодан културно уметнички програм након чега су Владика Василије, Ранко Тривуновић и Владимир Санадер у присуству парохијског свештеника свечано пресекли врпцу на улазу у Дом. Епископ је потом извршио свети чин освећења а домаћин овог духовног сабрања протојереј-ставрофор  Мирослав Јосимовић позвао је све присутне да учествују у свечаној вечери.

Текст и фото: Дејан Мостарлић, протојереј-ставрофор Мирослав Јосимовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *