БОЖИЋ У ХРАМУ СВЕТОГ ЦАРА КОНСТАНТИНА И ЦАРИЦЕ ЈЕЛЕНЕ У ИНЂИЈИ

Мајка свих Празника Цркве, Рождество Христово, у храму Светих царева Константина и Јелене у Инђији протекао је надасве торжествено, како и доликује оваквом Празнику. Почетак ишчекивања Богомладенца започео је Божићним постом кроз који је инђијска парохија при храму Светих царева из дана у дан свакодневним богослужењима себе украшавала благодатним врлинама, да би радост била на врхунцу на сам празник Рођења дуго и жељно Ишчекиваног.

На Бадњи дан Свету Литургију су служили јереј Богољуб Миловановић, јереј Александар Класнетић, ђакон Јанко Кртолица и ђакон Горан Груловић. Вечерње богослужење са освећењем и паљењем бадњака служено је у 17. часова, служио га је војни свештеник Предраг Докић, а после богослужења је у храму и око храма било мноштво верних који су се традиционално, уз песму, осмех, пригодно послужење још сатима задржали око положеног бадњака. Наш храм је тада топлином, благодатном светлошћу и радошћу био сличан самој Витлејемској пећини. Сви смо били спремни да од свога срца направимо јаслице за Новорођеног Господа.

Празновање Рождества започело је Божићним јутрењем које је почело у поноћ, а у наставку је служена Св. Литургија коју је предводио најмлађи инђијски парох јереј Александар Класнетић уз саслужење ђакона Јанка Кртолице. У 9. часова  је служена Божићна Литургија, а њу је служио старешина храма јереј Богољуб Миловановић. После Свете Литургије приступило се по обичају ломљењу чеснице. Тако је и ове године Празник Рождества прослављен свечано у храму Светих царева Константина и Јелене у Инђији.

јереј Александар Класнетић

ђакон Горан Груловић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *