Празнично бденије у цркви Светог Николаја у Шиду

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уочи празника  Сабора Архангела Михаила бденије у цркви Светог Николаја у Шиду служио је Епископ сремски Господин Василије уз саслужење свештенства шидског намесништва.

Ученици веронауке су врло брзо испунили храм и учествовали у празничном сабрању са родитељима, вероучитељима, парохијанима града Шида. Празничном сабрању присуствовали су и представници градских власти.

Велика радост се огледала на лицима свих и због богослужења и због благослова који је донео Епископ сремски Господин Василије својим епархиотима.

Након вечерње службе Преосвећени Владика Василије је честитао навечерје празника казујући о великом и храбром Христовом сведоку и борцу Светом Архангелу Михаилу који је анђео чувар. О анђелима чуварима наших душа, посебно дечје душе, казивао је Владика сремски Василије  обраћајући се присутној деци, подучавајући их о одговорности према себи и ближњима, о односу са анђелом чуваром који непрестано бди над душама њиховим. Родитељима посебно и свим вернима је Владика Василије казао како се мора између свега осталог обратити велика пажња на децу и њихове душе, јер им није лако, искушења за њих, данас су велика.

Сваки народ има свог ангела хранитеља, заправо, сваки хришћанин има свог ангела хранитеља и чувара, те стога морамо имати на уму да, шта год чинимо или мислимо, јавно или тајно, то чинимо у присуству свог ангела. А на дан Страшног Суда сабраће се огромно мноштво ангела небесних око престола Христова и објавиће се дела, речи и мисли сваког од нас, а тада нека нас Бог помилује и нека нас спасе молитвама Својим, свети Архистратиг Михаил и бестелесне небесне силе.

Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *