Икона Светог Стефана Дечанског – Дар ученика ОШ “Душан Јерковић” Општини Рума

Председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић и заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић угостили су данас у Градској кући двадесетак ученика румске Основне школе “Душан Јерковић”.

Ученици IV-3 су, у пратњи њихове учитељице Наташе Станић, директорке “Душанове” школе Обренке Красић и вероучитеља Косте Стјепановића, Општини Рума поклонили икону Светог Стефана Дечанског. Румски ђаци су на овом поклону марљиво, сликарском техником мозаик, радили од почетка ове школске године.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић захвалио се ђацима на вредном поклону којим ће се, како је рекао, Општина Рума дичити.

“Верујем да ћете бити поносни што ће се слава Општине Рума, Свети Стефан Дечански, у наредним годинама, деценијама обележавати управо под иконом која је ваших руку дело. Хвала Вам од срца на овом лепом гесту, иако сте још деца, већ сте показали да сте спремни да нешто дарујете вашој локалној заједници и Оштина Рума ће сигурно у будућности моћи да се ослони на вас”, казао је Ковачевић и подсетио ђаке да је Стефан Дечански један од највећих српских владара, који је утемељио нашу државу у оној моћи која ће достићи врхунац у владавини Цара Душана.

Након свечане примопредаје иконе, за ђаке “Душанове” школе Општина Рума је припремила и пригодно послужење.

Извор: сајт Општине Рума

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *