Промоција у Батајници

Наставља се промовисање књиге “Еванђеоска реч” проте Бранислава Поповића. Последња је била у Батајници…

ZK2501561-150x150

ZK2501581-150x150

ZK2501601-150x150

Дана 25. октобра 2014. године у Батајници одржана је промоција књиге „Еванђеоска реч“ аутора протојереја-ставрофора Хаџи Бранислава Поповића, пензионисаног свештеника.

Промоцији је претходило вечерње богослужење у Храму светог архангела Гаврила, које су служили протојереј-ставрофор Хаџи Бранислав Поповић, отац Јован Милановић, професор карловачке богословије и јереј Ален Вукашин, парох батајнички.

По завршеном вечерњем богослужењу, свештенство Архијерејског намесништва земунског и верни народ прешли су у светосавски дом где је промоција одржана. О самој књизи и њеном значају и садржају говорили су уважени гости – професор новосадског Универзитета – др Душан Мићић, професор карловачке богословије – отац Јован Милановић, као и сам аутор књиге, протојереј-ставрофор Хаџи Бранислав Поповић. Одломке из књиге произносио је ученик карловачке богословије Вељко Бирач.

Излазак књиге „Еванђеоска реч“ плод је вишедеценијског рада и труда проте Бранислава на њиви Господњој. Таланат од Господа добијен за беседништво прота је вишеструко умножио и кроз ову књигу поделио са свима нама као и са нараштајима који долазе.

Текст: протонамесник Радоје Вукотић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *