Најава – “Стојте, галије царске”

Plakat.indd Драмско-музичко сказаније ”СТОЈТЕ, ГАЛИЈЕ ЦАРСКЕ”, којим се, под покровитељством Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве и благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, обележава стогодишњица од почетка Првог светског рата, биће одржано 17. септембра 2014. године.

О драмско-музичком делу “СТОЈТЕ, ГАЛИЈЕ ЦАРСКЕ” и обележавању стогодишњице Великог рата, на данашњој конференцији за штампу говорили су:

Митрополит црногорско-приморски др Амфилохије (Радовић),
др историјских наука Гаљина Шевцова из Москве,
драмска уметница Ивана Жигон,
глумац Тихомир Арсић,
руски и српски уметници, учесници у представи.
“Путоваћемо копном и морем, пловити до Крфа, а по повратку у Србију славићемо највећу победу поносне српске војске и пробудићемо памћење на све оне који осташе на далеким пољима Плаве гробнице, Зејтинлика, Гучева, Колубаре… Васкрснути нашим памћењем и нашом захвалношћу, као и њиховим омиљеним песмама и они ће на овој светковини духа бити са нама.” (Из Синопсиса представе)

One thought on “Најава – “Стојте, галије царске”

  1. Veljko Živković

    Улоге: Михаило Јанкетић као Војвода Живојин Мишић, Тихомир Арсић као Свети Владика Николај Велимировић, Лепомир Ивковић као Војвода Степа Степановић и Сердар Јанко Вукотић, Јелена и Ивана Жигон као Милунка Савић, Предраг Милетић као Мајор Драгутин Гарвиловић, Маријана Шовран као Дарја Коробкина, Катарина Радивојевић као Флора Сандс, Миодраг Радовановић као Фелдмаршал Аугуст фон Макензен, Тихомир Станић као Краљ Александар I Карађорђевић, Никита Михалков и Николај Бурљајев као Свети Цар Николај II Романов, Миле Бошковић као Момчило Гаврић, Небојша Кундачина као Доктор Сичев, Иван Заблаћански као Војник, Вјера Мујовић као Гркиња која се заљубљује у једног српског војника пре Солунског фронта, Ирина Адилова као Надежда Петровић, Бојана Пековић као Србија, руски ансамбл РУСИЈА из Владимира, ансамбл “Ла луна” из Јагодине, КУД КОЛО КУД НИКОЛА ТЕСЛА из Обреновца и ансамбл МО СТАНИСЛАВ БИНИЧКИ. Овај музичко-сценски спектакл је одличан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *