Дочек и доксологија Његовом Блаженству Папи и Патријарху александријском и све Африке Г. Теодору II у Епархији сремској

Приликом посете Епархији сремској Његово Блаженство Папу и Патријарха александријског и све Африке Г. Теодора II, свечано је дочекао Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије у присуству свештенства и монаштва, богослова и верног народа Епархије сремске, у манастиру Крушедол око 9.30 часова.

Папа и Патријарх александрисјки и све Африке Г. Теодор II, стигао је у пратњи Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и чланова Синода Српске Православне Цркве.

С почетком у 10 часова, служена је доксологија у манастирском храму, којој је присуствовао и В.Д. Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама г. Милета Радојевић. Након доксологије, изражена је срдачна добродошлица Његовом Блаженству Папи и Патријарху александријском и све Африке Г. Теодору II. Том приликом му је Епископ сремски Г. Василије поклонио икону Мати Ангелине и панагију, а Папа и Патријарх Г. Теодор II је њему поклонио икону Светог Ђорђа, док је панагију александријског патријарха, коју само он сме да носи, оставио на чување манастиру Крушедол. Његова панагија, остаће као сведочанство да је александријски патријарх посетио Епархију сремску.

У салону манастира Крушедол, уприличено је послужење за Његово Блаженство Папу и Патријарха александријског и све Африке Г. Теодора II и његове пратиоце, где му је господин Милета Радојевић уручио икону Пресвете Богородице Тројеручице у знак пријатељства и сећања на посету Србији. Говор господина Радојевића можете послушати у прилогу, као и прилог ТВ Храма.

Након свега тога, Његово Блаженство Папа и Патријарх александријски и све Африке Г. Теодор II, отишао је са својом пратњом и пратњом Епархије сремске у манастир Ново Хопово, где се његова посета фрушкогорским манастирима званично завршила.

 

Извор: радио Епархије сремске “Српски Сион”

прилог ТВ Храма

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *