Свечано прослављена слава Храма Силаска Светог Духа на апостоле у Руми

На други дан Духова, 5.6.2017. године, свечано је прослављена слава Храма Силаска Светог Духа на апостоле у Руми. Света архијерејска Литургија, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије, уз више свештенослужитеља и ђакона, почела је у 9 часова.

Након Литургије, Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије је у својој беседи нагласио како је овај празник, у ствари, и празник рођења Цркве и позвао нас да се заједно захвалимо на љубави Божијој, која је усађена унутар нашег бића. Потом се кренуло у Литију око храма, а на крају, освећени су колач, жито и вино.

Кумови овогодишње славе били су господин Србислав Спајић и његова супруга Биљана.

У сарадњи с АНИП “Бранко Радичевић” Рума, наставила се обнова старог народног обичаја “Краљице”, које су својом појавом и песмом за здравље и успех, свакако, допринеле свечаности и лепоти прослављања празника.

Да све прође у најбољем реду побринули су се домаћини славе јереј Душан Вишекруна, старешина Храма Силаска Светог Духа на апостоле у Руми и архијерејски намесник румски, протојереј Сретен Лазаревић.

Након молитвеног славља, уприличена је Трпеза љубави за све госте. Народу се, за Трпезом, обратио јереј Душан Вишекруна, старешина Храма.

У прилогу можете послушати беседу Његовог Преосвештенства Епископа сремског Г. Василија и беседу јереја Душана Вишекруне, старешине Храма.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *