Сабор деце у Руми

По пети пут, ове, 2016. године, на празник Св. преподобног Сисоја Великог у Храму Сабора српских светитеља у Руми одржан је Сабор деце. Празновање је започето Светом литургијом коју је служио јереј о. Вујадин Савић, парох при овом храму, док је на Литургији одговарао дечији хор “Звончићи”.
У вечерњим часовима настављено је славље вечерњим богослужењем које су служили јереј о. Вујадин Савић и ђакон румски о. Немања Теофиловић. После вечерњег богослужења у порти храма Сабор деце отворио је поздравном беседом јереј о. Бранислав Мишковић, старешина Храма Сабора српских светитеља, а културни програм извели су чланови дечијег црквеног хора “Звончићи” и чланови Удружења грчко-српског пријатељства “Ирида” из Сремске Митровице под руководством вероучитељице г-ђице Александре Гаруновић.
По завршеном програму присутна деца такмичила су се у разним дисциплинама. Сваком победнику је уручен Крст и скроман поклон. Припремљено је и послужење за све присутне трудом парохијанки при Храму Сабора српских светитеља. Овај догађај ове године, као и претходних година, свесрдно су помогли људи из Покрајинског секретаријата за сарадњу са црквама, а такмичарски део организован је уз помоћ чланова Спортског удружења “Мост” из Руме на челу са г. Дејаном Ловчанином, професором физичког васпитања.

извештај: јереј Бранислав Мишковић
фотографија: ђакон Немања Теофиловић
Вељко Црепуља

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *