Мошти Мајке Ангелине у Љукову

ДОЧЕК СВЕТИХ МОШТИЈУ У МЕСТУ ЉУКОВО

Дан 17. јул 2016. године Господње биће златним словима Благодати уписан у историју сремског места Љукова и храма Успења Пресвете Богородице. По први пут су верници Љукова имали прилику да дочекају свете мошти Мајке Ангелине у свом месту, да им се поклоне и узнесу своје молитве Преподобној Ангелини.
Истог дана је одслужена Света Литургија у склопу које је вршено благодарење за престолонаследников рођендан и помен ђенералу Драгољубу Дражи Михајловићу, који је пострадао на данашњи дан.
Ни лоше време тога дана није поколебало мештане да изађу из својих домова и да се окупе испред ОШ „Петар Кочић“, у свечаној литији дочекају свете мошти и затим их унесу са свештенством архијерејског намесништва сремскокарловачког у свети храм. У наставку је служен акатист Преподобној Ангелини пред њеним светим моштима. Акатист у храму су служили: протојереј-ставрофор Јован Веселиновић, протојереј-ставрофор Брацо Санчанин и протејереј Мирослав Дамњановић – пароси у Бешки и протојереј-ставрофор Момир Џамбић, парох у Новим Карловцима. У свечаној литији учествовали су и свештеници: протојереј Радиша Трајковић и јереј Недељко Рашић – пароси у Инђији, јереј Бојан Нинковић – парох у Угриновцима и јереј Пеђа Докић, војни свештеник. По завршетку акатиста верном народу обратио се јереј Недељко Рашић, који је беседио о значају Мајке Ангелине, како кроз њено житије, тако и кроз њен велики значај за данашња и будућа покољења. После беседе, верни су имали прилику да се поклоне и целивају мошти и буду помазани освећеним уљем.
У 19:30 часова уз звона мошти су испраћене из храма за Путинце.
јереј Немања Мартиновић
вероучитељ Горан Груловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *