Свете мошти у Храму св. царева Константина и Јелене у Инђији

Дана 16. јула 2016. године Господње свете мошти Мајке Ангелине су свечано дочекане испред храма Светих царева Константина и Јелене на новом насељу у Инђији. Акатист у 18 часова испред моштију су читали свештеници: протојереј Радислав Трајковић, протонамесник Миливоје Вучић и јереј Симеон Жегарац. Беседио је јереј Немања Мартиновић и споменуо жртву и љубав Мајке Ангелине која се удала за слепог деспота Стефана. Светим уљем је помазивао архијерејски намесник протојереј Борис Милинковић.
Дана 17. јула Његово Преосвештенство је служио Свету архијерејску Литургију, а одређени свештеници да саслужују били су протојереј-ставрофор Брацо Санчанин, протојереј Борис Милинковић, протонамесник Миливоје Вучић и јереј Богољуб Миловановић. У беседи Његово Преосвештенство се осврнуо на тумачење Јеванђеља о вери римског капетана, који је био незнабожац, али је показао силу вере у Реч Божију. Реч Божија прожима све, она је клица унутарњег нашег бића, нашега срца. Зато се каже да ће чисти срцем Бога видети. Без обзира којој људској заједници припадали, наше срце вапије за Речју Божијом. Небо и земља ће проћи, али Реч Христова неће проћи – поновио је Његово Преосвештенство Г. Василије.
Још једном се показала вера и заједница Духа Светога, у свези мира. Причешће из једне Чаше, и љубав свих око архипастира, пастира и моштију Свете Ангелине Српске, сведоче о лепоти вере православне.

вероучитељ Горан Груловић


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *