Исповест свештенослужитеља и вероучитеља Архијерејског намесништва сремскокарловачког

У храму Светих цара Константина и царице Јелене у Инђији, у петак, 10. марта 2023. године, одржана је исповест свештенства Архијерејског намесништва сремскокарловачког.

Том приликом служена је Света архијерејска Литургија пређеосвећених дарова, с почетком у 9.30 часова. Литургијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије, коме су саслуживали протопрезвитер Петар Божић, презвитер Милош Лукић, као и ђакони Милован Дерета и Марко Стефановић. Клирике је исповедао протојереј – ставрофор Лазар Ерић, а исповести су приступили и вероучитељи овог намесништва.

Обраћајући се свештенослужитељима и верном народу, након Светог причешћа, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије је у својој поучној беседи истакао значај молитве, Светих тајни исповести и причешћа у животу сваког хришћанина.

Литургијском слављу допринео је и дечији хор који је отпевао неколико побожних песама.

Захваљујући домаћинима сабрања, јерејима Богољубу Миловановићу и Немањи Мартиновићу, приређена је трпеза љубави, на којој је прочитан пригодан текст о Литургији пређеосвећених дарова.

Присутне је поздравио Архијерејски намесник протојереј Слободан Вујасиновић, захваливши се притом Преосвећеном владики за његов труд, љубав и трпељивост према својим епархиотима.

Посебну захвалност намесник је упутио исповеднику, домаћинима оцу Богољубу и Немањи и протојереју – ставрофору Момиру Џамбићу, који ће након 40 година свештеничке службе ускоро отићи у заслужену пензију.

Благодаримо Архијерејском намеснику сремскокарловачком оцу Слободану Вујасиновићу за достављен извештај.

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *