Одржана Светосавска академија у Врднику

У згради ,,Касина”, у Врднику, 27. јануара 2023. године, на празник Светог Саве, првог архиепископа српског, након одслужене Свете литургије, одржана је свечана академија.

Ове године, ОШ ,,Милица Стојадиновић Српкиња” из Врдника, била је домаћин свим школама иришке општине. Сала је била мала да прими све присутне. Да је наша школа уважена показали су и драги гости из свих сфера духовног и друштвеног живота.

После свечаног обреда резања славског колача, почео је програм који су припремили наставници, заједно са својим ђацима. Ове године, приказан је нешто другачији програм, обзиром да су наставници били са обе стране позорнице. Током приредбе, наставници су извели прикладне песме, што је додатно обрадовало публику. Ово заједничарење је показало да је Христос увек и свугде међу нама. Глума и рецитовање, као неизбежни део Светосавских приредби, употпунили су овај свечани догађај.

Посебне похвале иду нашем драгом наставнику ликовног, Михајлу Ђуровки, који је са великом љубављу осликао Немањићку Студеницу као део сценографије . Ова лепа слика ће убудуће красити зидове врдничке школе и тако свакодневно подсећати ђаке на Свете Немањиће. Врдничани су својим трудом показали колико воле Светог Саву и задужили будуће генерације да се труде и напредују.

Текст, фотографије и видео записе доставила протиница Наташа Димковић, вероучитељ у ОШ ,,Милица Стојадиновић Српкиња” из Врдника

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *