Други Сабор пливања у Сремској Митровици за Часни крст ученика основних и средњих школа

У сусрет Богојављењу, на градском базену ПСЦ „Пинки“ одржан је Сабор пливања ученика основних и средњих школа за Часним крстом. Овај сабор који се одржава другу годину за редом, подржали су Град Сремска Митровица преко Градске управе за културу и спорт, као и Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Организатори су Одбор за верску наставу Епархије сремске и Светосавска омладинска заједница у Лаћарку. На Сабору који се одржава са благословом Епископа сремског Василија, мало освећење воде савршили су прота Драгомир Сандо, председник Одбора за верску наставу Епархије сремске и архијерејски намесник сремскомитровачки прота Саво Ракита. Испред градске управе присуствовали су председник Скупштине Града Владимир Павловић, заменик градоначелнице Петар Самарџић, директор ПСЦ “Пинки” Саша Бугаџија и главни секретар Спортског савеза Града Сремска Митровица Немања Црнић. Колеге вероучитељи постарали су се да све протекне у најбољем реду, угостивши тачно стотину ученика из школа митровачког актива.

Пласман ученика у три категорије:

од 1. до 4. разреда

1. Миљан Тодић

2. Никола Сувић

3. Неда Родић

од 5. до 8. разреда

1. Душан Мрваљевић

2. Матеја Видовић

3. Милица Вуковић

средње школе

1. Немања Радовић

2. Дане Јовелић

3. Милош Бајић

Циљ овог Сабора је и духовни и телесни развој деце, али и промоција ваннаставних активности које нуди са собом школска катихизација, како би деца била што бољи људи у друштву које сви заједно чинимо, а на спасење свих породица и васцелог српског друштва уопште.

Стефан Недић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *