Разговор Патријарха српског Порфирија и лорда Стјуарта Пича

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је данас у Патријаршијском двору у Београду лорда Стјуарта Пича, изасланика Уједињеног Краљевства за Западни Балкан.

Саговорници су се сагласили да је неопходно оснажити дијалог о свим важним питањима како на глобалном тако и на нивоу Балкана, односно европског континента у целини. Лорд Пич је посебно нагласио важност Српске Православне Цркве у таквом дијалогу, као и неопходност учествовања свих Цркава и верских заједница у таквом процесу.

Захваливши се лорду Пичу на посети Његова Светост Патријарх је истакао да је за Православну Цркву потребно да остане доследна себи и свом контексту духовног и вечног живота, иако је у данашње време у том духу веома тешко деловати, али да је то једини прави и исправан пут.

Састанку су присуствовали гђа Викторија Билинг, директор Канцеларије иностраних послова Уједињеног Краљевства за Западни Балкан и Медитеран; гђа Шан Меклауд, амбасадорка Уједињеног Краљевства у Републици Србији; као и Епископ марчански Сава, шеф Кабинета Патријарха српског.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *