Прослава Божића у Сусеку

На Туциндан увече, 5. јануара 2023. године са почетком у 20 часова, протојереј-ставрофор Славко Теофиловић, парох иришки у пензији, служио је мало повечерје, након чега су се окупили парохијани за полазак по бадњак. Литургијом Светог Василија Великог на Претпразништво Рођења Христовог (Бадњи дан) 6. јануара 2023. г. са почетком у 10 часова началствовао је такође протојереј-ставрофор Славко Теофиловић.

Након тога, истог дана у 19 часова започето је Велико божићно повечерје које је предводио јереј Немања Теофиловић, надлежни парох сусечки. Забележено је присуство и молитвено учешће великог броја верног народа, а за певницама појали су чланови Појачког састава “Благовеститељ” са њиховим хоровођом гђом Александром Теофиловић. На крају богослужења отпевали су 2 пригодне песме у част празника и награђени су даровима Јелене Каменаровић, Стефана Томовића и Душана Бајатовића за досадашњи труд, успех и харизму којом плене годинама, са жељом да и даље наставе марљиви богоугодни рад.

Божићно јутрење и Литургију 7. јануара 2023. године такође је служио парох сусечки јереј Немања Теофиловић, а након тога уследило је заједничко мрсно послужење и дружење у црквеној сали.

За помоћ у припреми и организацији празника Рођења Христовог надлежни парох захваљује се члановима Управе храма, Црквеноопштинског управног одбора и парохијанима који су дали допринос присуством и учешћем.

Мир Божији – Христос се роди!

Текст: јереј Немања Теофиловић, парох сусечки

фотографије:

Фотографије: Александра Каменаровић, Лазар Ковачевић и Александра Теофиловић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *