Патријарх Кирил: поздрав учесницима Међупарламентарне скупштине Православља

Скупштина заседа у Солуну од 4. до 8. јула 2016.

Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил упутио је поздрав учесницима 23. годишње конференције Међуправославне скупштине Православља, која заседа од 4. до 8. јула у Солуну. У поруци Свјатејши истиче да је данас једна од главних опасности за будућа човечанства слаба вера, затим ометање људима да поступају по својим моралним начелима, а с тим у вези и све већи хедонизам, неограничено конзумерство, готовост да се човек што пре обогати и врши политички утицај.

Његова Светост скреће пажњу на тешки живот људи на Блиском истоку и северној Африци, „где су милиони хришћана и верника других религија принуђени да напусте своје домове и потраже безбедно склониште. Европски континент се суочава са проблемом миграције…“

С тим у вези Његова Светост истиче да православни парламентарци, као и сви политички и верски великодостојници, морају имати на уму личну високу одговорност и пројављивати мудрост у својим заједничким напорима при изградњи друштвених услова зарад духовног и моралног развоја личности, заштите свештеног дара живота, остваривања права људи на мирни саживот.
ИЗВОР: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *