У Врднику одржан низ наступа деце пред Божић

Деца Врдника су, током божићног поста, била много вредна. Сваку празничну, божићнопосну недељу провели су молитвено, а потом и креативно.

На Детињце, после Свете литургије, храм рођења Светог Јована Крститеља био је испуњен дечијим осмесима. Глума, певање и рецитације, даровани су милим родитељима. Седам дана касније, Материце доносе креативност мајки. Ове године, мајке су даровале скромну приредбу. Очеви деци донесоше пакетиће. Иако на распусту, марљиво се вежбало.

Дана 28. децембра 2022. године, полазници православне веронауке су у Иригу приредили скромну приредбу у просторијама Удружења родитеља деце са сметњама у развоју. Песмом и глумом су им улепшали вече.

Циклус наступа крунисан је Божићном приредбом која одржана у згради ,,Касина,, у Врднику, 4. јануара 2023. године. Вероучитељица Наташа Димковић је, у сарадњи са учитељицом Сузаном Луковњак и родитељима, организовала дивно хуманитарно вече. Преко 50 деце узело је учешће у хору, вертепима, игроказима, беседи и рецитовању. Много младих, талентованих музичара извело је шаренолик репертоар.

Врдник не памти такву посећеност. Разишли смо се са осмехом и надом у скоро дружење.

Христос се роди!!!

Текст и фотографије: протиница Наташа Димковић, вероучитељица у Врднику

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *