СВЕТОСАВСКА ОМЛАДИНСКА ЗАЈЕДНИЦА  ЛАЋАРАК – “БРИГА И ПАЖЊА О ПОТРЕБИТИМА ЈЕ БРИГА И ПАЖЊА О БОГУ!”

Наша омладина је данас, 04. јануара 2023. године, пројавила љубав, бригу, старање и пажњу према нашим потребитим парохијанима.

Када учинисте јeдноме од ове моје најмање браће и мени учинисте, а када не учинисте једном од ове моје најмање браће ни мени не учинисте – овим речима, Господ Исус Христос идентификује Себе и поистовећује се са сваким човеком на земљи, позивајући тако људе да отворе своја срца, како би у сваком човеку препознали Њега.

Поучени светоотачким речима да је наше само оно што другом дамо, позивамо овим путем све оне који ово прочитају и којих се тиче, не ради сопствене рекламе, већ ради Христа, да у ове дане Божићног поста помогну свима онима, којима је помоћ потребна. Упамтите, ако није добро људима око нас, онда ни нама не може бити добро.

Зато је наша Светосавска омладиснка заједница данас посетила две породица у Лаћарку. Вишедетној породици Кенић, која има четворо предивне деце и пето на путу, однели смо печеницу (прасе), како би се и они након Божићне Евхаристијске трпезе у Светом храму, обрадовали и трпези у свом топлом дому. Драгој дечици смо поделили пакетиће, како би се деца засладила по свршетку Божићног поста. Затим смо посетили породицу Деспотовић, а том приликом смо им уручили пакете са гардеробом за најмлађе чланове породице и пакетиће са слаткишима и сланишима.

Ово је било једно предивно искуство за све присутне чланове Светосавске Омладинске заједнице, јер нема ништа лепше од помагања ближњима, а ближњи су нам сви људи око нас. 

ПРОЈАВЉУЈМО ВЕРУ КОЈА ТВОРИ ДЕЛА, ЈЕР ВЕРА БЕЗ ДЕЛА ЈЕ МРТВА!

*****

СВЕТОСАВСКА ОМЛАДИНСКА ЗАЈЕДНИЦА ЛАЋАРАК – ПОСЕТИЛА ДЕЧИЈЕ ОДЕЉЕЊЕ 

 У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

У склопу данашње хуманитарне акције, посетили смо и Дечије одељење у Сремској Митровици и том приликом смо поделили Божићне пакетиће свој деци на одељењу. Запослени су нас дочекали раширених руку, а радост дечице и њихови осмеси су нас још више мотивисали да наставимо овим харитативним путем којим је ишао и Господ Исус Христос.

Стефан Радишић, студент Православног богословског факултета Универзитета у Београду

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *